BENÁTKY - VENEZIA

11:56


Najnovšie sme cestovali do Benátok. Je to mesto zamilovaných, a preto sme tam chceli osláviť valentína. Nie som nejaký zástanca oslavy tohto sviatku. Ale, keď vám priateľ povie, že by niekam šiel :D, nie je lepšia príležitosť to nevyužiť. A tak sme cestovali cez valentínsku zľavu 1+1 zdarma, ktorú máva vždy v únoru Student Agency. Jedinou nevýhodou lístku je, že nejde už stornovať. Človek si tak musí byť istý, kedy chce a môže ísť. My sme cestovali 25.2  na dva dni. Cesta netrvala ani 10 hodín, a navyše sa cestovalo v noci. Ráno sme síce prišli z toho autobusu.  poriadne rozlámaní. Nie je úplne optimálny na spanie pre dvoch, ale keď to človek dobre nakombinuje, aj sa vyspí. Nám sa to teda skôr podarilo až cestou naspäť :D.
Počasie bolo zrovna upršané. Čo zas na pobrežné mesto nie je úplne Ok, ale keď má človek kapucu a vydrží 2 hodiny v dni v nej, tak sa to dá. Pre nás je chladnejšie počasie na poznávanie pamiatok príjemnejšie, než to letné dusno a nával milióna turistov. Takto sme mali úplnú romantiku a žiadne pchanie sa. Pre zmenu sme videli záplavy, ktoré prišli, keď bol v noci príliv. Po celej časti pri vode, hlavnom námestí a podobne, využívali veľké drevené plošiny, po ktorých sa pri potope kráča. Oni to tam majú už nachystané počas celého dňa po bokoch ulíc. Bolo to skutočne zaujímavé a jedinečný zážitok to vidieť! Benátky sú ževraj zatopené až 50 krát ročne. 
V priebehu týždňa pridám ešte 2 články jeden  o plavbách a lodiach, jedle a ubytovaní a ten druhý o ostrove Burano. Tu sú tie najhlavnejšie fotky, ktoré sa nám podarilo zachytiť :). Dúfam, že sa budú páčiť.
















You Might Also Like

5 comments

  1. Nááádherné fotky a fantastický valentýnský nápad! :-)
    Jednou jsem takhle Benátky po nočním busovém cestování zažila taky a můžu potvrdit, že je člověk pak dost požvýkaný a drobet mimo. Ale jakmile vkročí do města, únava se okamžitě zapomíná :-D
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe :) presne ako hovoríš :D no ja už som si dala precavzatie na výlety dlhšie ako 10 hodín už len letím :D

      Odstrániť