BURANO - BENÁTKY

17:19


Pri našom 2 dňovom pobyte v Benátkach sme neotálali a navštívili sme aj okolité ostrovy. Jedným z nich je práve Burano. Je to nezabudnuteľný ostrov Benátskej lagúny a považuje sa za perličku.

DOPRAVA PO BENÁTKACH
Na to, aby sme sa tam ale dostali bolo potreba zakúpiť lístok na loď. Stačilo si kúpiť 24-hodinový lístok, ktorý platil na všetky lodné autobusy. Je to veľká výhoda investovať do týchto lístkov, či už jedno alebo viacdenných. Tento stál 20 euro. Je to pomerne veľká čiastka, no iba jedna plavba loďou na samostatný lístok stojí 7,5 eura. Potom, keď si to človek takto prepočíta, to zas tak veľa nie je. Navyše takto človek môže prestupovať a plaviť sa kam sa mu zachce. Hodne to ušetrí čas a najmä nohy. Plavby sú hlavne neskutočný zážitok! 
Pri každom nástupe sa vždy označoval priložením ku čtečke, ktorá zasvietila na zeleno. Tým dala najavo, že lístok ešte platí (neprešiel čas 24 hod). Je to zvláštne, že čo loď to ho treba označiť, aj keď to nik nekontroluje, a aj bez označenia, by sa človek na loď dostal. Ale je to každopádne potreba.






BURANO
Ale späť k ostrovu. Plavba naň trvá skoro 40 minút a je bez prestupu. Takže to nie je vôbec zložité. Aj keď sme nemali najideálnejšie počasie, zvolili sme sedenie vzadu na sedačkách. Boli totiž vonku a mohli sme sa pozerať na vlny a more. Sedeli sme tam samy, čo by sa určite v lete nestalo :). 
Po doplavení sa na ostrov, sme vykročili do ulíc, malých domčekov. Bolo to tam neskutočne kúzelné. Každá budova bola namalovaná inou pestrou farbou. No veď posúďte fotky. Hodinku, ktorú sme si dali na tento ostrov, sme strávili prechádzaním sa a fotením. Tiež sme tu v miestnom obchodíku ochutnali Laskonku. Bola skutočne skvelá! Majú to tam snáď na každom rohu, a skoro každému okolo idúcemu ju človek nájde v rukách. Veľkou zaujímavosťou ostrova bola šikmá veža. Bežne tak šikmo nepôsobí, ale z fotky je to vidieť už úplne. 












Spomínaná laskonka :) určite ochutnajte!! Na poslednej fotke je dom, ktorý je na burano najviac obdivovaný. Každý sa na neho vždy zájde pozrieť. Je to zaujímavé, jeden človek si nafarbí svoj dom o niečo viac a je z toho hit! :D Tak takto sa to robí no :D

You Might Also Like

7 comments

  1. Ha! A já si říkala, proč všichni chodí jízdenku x-krát "pípnout"! Děkuju za vysvětlení... Příště už budu suverénně machrovat a ne se zmateně rozhlížet, co jsem kde nepochopila :-)

    A nádherné fotečky máš, Andrejko! :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádhera! Tam raz pôjdem ♥ ♥ ♥.

    vladiesblog.blogspot.sk
    Vladies

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Benátky sú prekrásne miesto :) Raj na fotenie podľa mňa :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I loved visiting Burano island when I went to Venice in the summer! Your photos are great

    Davina at davina-tian.blogspot.ca x

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Benátky patria medzi také to miesto, ktoré nemusím vidieť za každú cenu ale určite by som bola veľmi šťastná, keby som sa tam mohla ocitnúť. Fotky sú úžasné, vyžarujú neskutočnú energiu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Benátky jsou nádherné, minulý rok jsem tam byla, letos zase.. <3 Akorát v létě :)

    www.sixtydiary.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tenhle blog je neco, co jsem posledni dobu hledala!! Hned si ho davam do sledovanych! :)
    Do Benatek se ve stredu chystam na mesic "prestehovat" a strasne se tesim az je prozkoumam a vydam se i na Burano :) diky za tip! :) Staci hodina k navsteve tohohle ostrovu? :)

    OdpovedaťOdstrániť